Hemmagjord ansiktsmask

Att tillverka egna ansiktsmasker är inte svårt och oftast kan du göra det med produkter som redan har hemma. Ansiktsmasker används för att få huden i ansiktet att se både friskare och fräschare ut. Vilken typ av mask som passar dig beror på i vilket tillstånd din hud är.

Vanliga ingredienser i hemmagjorda ansiktsmasker är gurka, honung, citron, äggvitor och lera. Det är också vanligt med oljor och att man blandar ingredienserna tillsammans med vatten, olja, grädde eller yoghurt för att få till en bättre konsistens.

Viktigt är att inte överdriva användandet av ansiktsmasker. Högst en gång i veckan är att rekommendera. Vid för frekvent användande finns det risk för att huden torkar ut på längre sikt. Ett viktigt råd är att komma ihåg att rengöra ansiktet och halsen noga innan man lägger på den hemmagjorda ansiktsmasken. Ansiktsmasken bör inte ligga kvar längre än 20 minuter och bör spolas bort med varmt vatten. Generellt brukar man säga att om man har oljig hud eller lider av för mycket akne så är lerbaserade ansiktsmasker att föredra. Om man har torr hud så hjälper honung och oljor. Är man i behov av återfettande så är masker baserade på te eller yoghurt hjälpsamma. För att förtydliga vad som är bra för vad finns här en snabb och enkel lista som kan hjälpa en ifall man vill skapa en egen hemmagjord ansiktsmask.

Hemmagjord ansiktsmask med honung

Det är bara att konstatera att honung är nyttigt på mängder av olika sätt. Honung mot huden är bra för torr hud och fungerar som en fuktmask. Faktum är att man kan stryka på honung direkt på ansiktet och låta det ligga där en 10-15 min och det ger resultat.

Gurka som ansiktsmask

Ett par gurkor på ögonen brukar vara en vanlig syn i reklamannonser för diverse spa och hotell. Men gurkor är bra för hyn som helhet och inte bara för huden runt ögonen. En enkel form av hemmagjord ansiktsmask är att täcka hela ansiktet med gurkskivor. Gurkorna rensar effektivt både huden och porerna på orenheter.

Äggvita i enkel hemmagjord ansiktsmask

Äggvita är bra för att tillfälligt dölja rynkor och strama upp huden. För att göra en lättberedd hemmagjord ansiktsmask ska man ta en äggvita, en tesked citronsaft (från färska citronfrukter) och en matsked yoghurt (grekisk eller naturell yoghurt). Mixa allt samman och applicera på ansiktet.

Hur man använder frukter i ansiktsmasker

Många recept på hemmagjorda ansiktsmasker innehåller frukter. Naturligtvis har olika frukter olika användningsområden och fördelar. Banan, avokado, persika, aprikos och äpple är i regel bra för torr hud. Om man göra en ansiktsmask för att motverka fet hud så ska man välja antingen, citron, eller jordgubbar som ingredienser.

Tycker du hemmagjorda ansiksmasker är intressant men du orkar inte göra en just nu?

Då kan du köpa traditionella ansitksmasker i flera butiker online. Bland annat hos..

Lyko.se Eleven.se Beauty Planet Bangerhead